دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 10452
تعداد نوشته ها : 16
تعداد نظرات : 1
Rss
طراح قالب
آیت الله جوادی آملی :

سرّ این که سفارش کرده ‏اند هر روز زیارت عاشورا بخوانید و نسبت به اهل‏ بیت (علیهم ‏السلام) تولّی داشته و بر آنان صلوات و درود بفرستید و از دشمنانشان تبرّی بجویید، برای آن است که طرز فکر معاندان ایشان منفور شود و گرنه هم ‏اکنون سخن از معاویه و یزید نیست تا آنها را لعنت کنیم. نام و یاد آنها رخت ‏بربسته و قبرشان نیز زباله ‏دانی بیش نیست، الآن سخن از فکر و راه یزید و یزیدیان عصر است.
زن فرعون وقتی که به درگاه الهی دعا کرد، نگفت خدایا مرا فقط از فرعون نجات بده بلکه گفت: «ربّ ابْنِ لی عنْدک بیتاً فی الجَنّة ونجّنی من فرْعوْن وعمله ونجّنی من القوْم الظالمین» یعنی مرا از فرعون و فرعونیان، که طرفداران سنّت سیّئه و رفتار ناپسند او هستند، نجات بده. تفکرّ برای همیشه باقی می‏ ماند هر چند که اسم و عنوانش تغییر پیدا کند.

منبع: کتاب حماسه و عرفان ص 310

دسته ها : کلام خوبان
1395/7/16 12:0 صبح
مقام معظم رهبری:

ارزش و عظمت زینب کبری، به خاطر موضع و حرکت عظیم انسانی و اسلامی او بر اساس تکلیف الهی است. کار او، تصمیم او، نوع حرکت او، به او این‌طور عظمت بخشید. هر کس چنین کاری بکند، ولو دختر امیرالمؤمنین(علیه‌السّلام) هم نباشد، عظمت پیدا میکند. بخش عمده‌ی این عظمت از این‌جاست که اولاً موقعیت را شناخت؛ هم موقعیت قبل از رفتن امام حسین(علیه‌السّلام) به کربلا، هم موقعیت لحظات بحرانی روز عاشورا، هم موقعیت حوادث کشنده‌ی بعد از شهادت امام حسین را؛ و ثانیاً طبق هر موقعیت، یک انتخاب کرد. این انتخابها زینب را ساخت.

۱۳۷۰/۰۸/۲۲

دسته ها : کلام خوبان
1395/7/15 10:11 بعد از ظهر
بچه که بودم ماه محرم که میشد هرشب با مادرم به مسجد میرفتیم تا در مراسم عزاداری شرکت کنیم. از بین روزهای محرم ، روز تاسوعا و عاشورا برای کودکی چون من شیرین بود. صبح تاسوعا و عاشورا با مادر به خیابان میرفتیم تا دسته های عزاداری را ببینیم. مادرم همیشه بطری کوچک گلابی برایم می خرید تا وقتی سینه زنها از کنارمان عبور می کنند به روی آن ها گلاب بپاشم. من و دوستانم در فاصله های یک یا دومتری از هم می ایستادیم و روی عزاداران گلاب میریختیم.
در کودکی تصور اینکه شب های محرم به مسجد نرویم محال بود و محال تر این بود که در روز تاسوعا و عاشورا در خانه بمانیم!
کمی بزرگ که شدم فهمیدم میتوان در شب های محرم هم به مسجد نرفت.
بزرگتر که شدم فهمیدم حتی می توان در روز تاسوعا و عاشورا در خانه ماند.
انگار هرچه بزرگتر میشویم کارهای جدیدی یادمیگیریم.

اما

دلتنگ روزهای کودکی ام ، روزهایی که باید شب های محرم به مسجد میرفتیم.
باید روز تاسوعا و عاشورا به مراسم های عزاداری میرفتیم.
چقدر این بایدها در روزهای بزرگی کم رنگ و بی رنگ شده اند.
چقدر بعضی یادگرفتن ها بی برکت اند...


1395/7/15 6:52 بعد از ظهر
حجت الاسلام و المسلمین پناهیان:

امام حسین(علیه السلام) به کوفیان فرمود:
 «می‌خواهم شما را از یزید نجات دهم» اما آنها مقابلش ایستادند  و نگذاشتند حسین(علیه السلام) کارش را انجام دهد. همین داستان عاشورا، در دل تک تک ما هم اتفاق می‌افتد.
حسین(علیه السلام) هر محرم به دل‌های ما می‌آید و می‌فرماید:
 «می‌خواهم با یزید دلت مبارزه کنم؛ تو فقط مانعم نشو، بگذار کارم را انجام دهم» اما کوفیان دل ما نمی‌گذارند حسین کارش را تمام کند. یعنی ما معمولاً در مقابل حسین(علیه السلام) مقاومت می‌کنیم.
فدایش بشوم که دوباره سال بعد می‌آید: من حسینم! آمده‌ام دلت را آباد کنم... 



دسته ها : کلام خوبان
1395/7/14 9:23 بعد از ظهر
حجت الاسلام و المسلمین پناهیان:

در ماه رمضان گناهان بخشیده می‌شوند امّا روایتی نداریم که بفرماید هرکس در رمضان برای بخشش گناهانش یک قطره اشک بریزد بهشت بر او واجب می‌شود.
اما یک قطره اشک برای اباعبدالله الحسین(ع)، نه‌تنها باعث بخشش گناهان می‌شود، بلکه بهشت را بر او واجب می‌کند.
دسته ها : کلام خوبان
1395/7/14 6:39 بعد از ظهر
حجت الاسلام و المسلمبن علیرضا پناهیان:

گریه‌کنِ حسین(علیه السلام) از کسی که برای حسین گریه نمی‌کند، به حسین بدهکارتر است/ چون از حسین(علیه السلام) لذتی می‌برد که می‌توان پای این لذت جان داد!، اما دیگران حاضر نیسستند پای لذت‌شان جان بدهند
دسته ها : کلام خوبان
1395/7/14 6:22 بعد از ظهر
مقام معظم رهبری:
 امام حسین(علیه‌السلام) در تمام مراحل تسلیم خدا بود.

دسته ها : کلام خوبان
1395/7/14 10:30 صبح

🔸اگر کسی اوّل سالش برابر همین تاریخ‌ های عادی، اوّل محرم بود، این باید جمع بکند بین ماه محرم و ماه مبارک رمضان. دین همین کار را کرده؛ ماه محرم را با ماه مبارک رمضان, ماه مبارک رمضان را با ماه محرم با یک آهنگ جمع کرده. ببینید در ماه مبارک رمضان فرمودند شما مهمان خدا هستید: «أَنْفَاسُکُمْ فِیهِ تَسْبِیح‏ نومکم فیه عبادة»، گذشته از آن دستورهای خاصی که دارید؛ اما همین که بخوابید برای اینکه خوب روزه بگیرید و خوب نماز شب بخوانید، این خواب شما عبادت است. نَفَسی که در ماه مبارک رمضان می‌کشید عبادت است: «أَنْفَاسُکُمْ فِیهِ تَسْبِیح‏ نومکم فیه عبادة». این برای ماه مبارک رمضان است.

🔸اما در محرم فرمود: «نَفَسُ الْمَهْمُومِ لِظُلْمِنَا تَسْبِیحٌ وَ هَمُّهُ لَنَا عِبَادَة»؛ فرمود این کسی که در ماه محرّم، یک آه می ‌کشد این آه عبادت است! این چه محرّمی است؟! این چه ماهی است؟! این دین می خواهد ماه محرم را مثل ماه مبارک رمضان، ماه عبادت قرار دهد. این کتابی که مرحوم آقا شیخ عباس قمی نوشته به نام نفس المهموم، از همین حدیث گرفته، «نَفَسُ الْمَهْمُومِ لِظُلْمِنَا تَسْبِیحٌ وَ هَمُّهُ لَنَا عِبَادَة». این شخص در محفل عزای حسینی نشسته یا در کوی و برزن مشغول حرکت است! یک ناله‌ و آهی از دلش بر می خیزد، فرمود این ناله عبادت است، این آه عبادت است. برای مظلومیّت سالار شهیدان، کسی آه بکشد عبادت است، «نَفَسُ الْمَهْمُومِ لِظُلْمِنَا تَسْبِیحٌ وَ هَمُّهُ لَنَا عِبَادَة».

🔸در ماه محرم، انسان می تواند ماه محرّم خود را ماه مبارک رمضان کند، «نَفَسُ الْمَهْمُومِ لِظُلْمِنَا تَسْبِیحٌ وَ هَمُّهُ»؛ اگر مهموم شد غمگین شد برای کربلا، عبادت است. اهتمام ورزید که نام حسین‌ بن علی (س) را احیا کند، عبادت است. همّتش همّت عاشورایی بود، عبادت است. آن ماه مبارک رمضان است که «أَنْفَاسُکُمْ فِیهِ تَسْبِیح‏ نومکم فیه عبادة»، این ماه محرّم است که «نَفَسُ الْمَهْمُومِ لِظُلْمِنَا تَسْبِیحٌ وَ هَمُّهُ لَنَا عِبَادَة».

🔸بنابر این ماه محرم ، برای ما مثل ماه مبارک رمضان است؛ یعنی ماه عبادت است. عبادت های ما، عرض ادب های ما، سینه زدن‌ های ما, گریه‌ های ما, ناله ‌های ما باید طوری باشد که این نظام را حفظ کند.

🔹(آیت الله جوادی آملی ، درس اخلاق ۹۵/۰۷/۸)

1395/7/13 4:30 بعد از ظهر
حجت الاسلام و المسلمین پناهیان:

مودّت نسبت به اهل‌بیت(ع) بر ما واجبست.(قُلْ لا أَسْئَلُکُمْ عَلَیْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبی؛ شوری/23)
مودّت، محبتی است که باید ابراز شود. اگر ما در محرم محبّت خودمان را به امام حسین(ع) ابراز نکنیم پس کِی می‌خواهیم ابراز کنیم؟ لذا محرم، ماه تظاهرات حبّی است، و چون ماه مصیبت است لزومش هم بیشتر است.چرا که آداب مودّت، عقلاً و عرفاً ایجاب می‌کند که انسان در عزا و مصیبت، اهتمام بیشتری بورزد تا در جشن و شادی.در عزا، آدم احساس وجوب می‌کند.

دسته ها : کلام خوبان
1395/7/13 10:12 صبح
حجت الاسلام و المسلمین علیرضا پناهیان:

از جلسات خانگی و اقدامات شخصی برای محرم، غافل نشوید. مثلاً یک سیاهی به ماشینت بزن. یک روضۀ 5-6 نفره در خانه‌ات بیانداز؛ خرجش هم یک چایی است. یک سیاهی هم جلوی درِ خانه‌ات بزن. یک سیاهی هم درون خانه‌ات آویزان کن، بگو: «ما عزاداریم» لااقل بچۀ خودت که میفهمد. اینها اثر دارد. قرار ما روز قیامت؛ببینیم این کارهای به‌ظاهر کوچک، چقدر اثر داشته است.

دسته ها : کلام خوبان
1395/7/13 3:30 صبح
X