دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 10454
تعداد نوشته ها : 16
تعداد نظرات : 1
Rss
طراح قالب
حجت الاسلام و المسلمین علیرضا پناهیان:

از جلسات خانگی و اقدامات شخصی برای محرم، غافل نشوید. مثلاً یک سیاهی به ماشینت بزن. یک روضۀ 5-6 نفره در خانه‌ات بیانداز؛ خرجش هم یک چایی است. یک سیاهی هم جلوی درِ خانه‌ات بزن. یک سیاهی هم درون خانه‌ات آویزان کن، بگو: «ما عزاداریم» لااقل بچۀ خودت که میفهمد. اینها اثر دارد. قرار ما روز قیامت؛ببینیم این کارهای به‌ظاهر کوچک، چقدر اثر داشته است.

دسته ها : کلام خوبان
1395/7/13 3:30 صبح
مقام معظم رهبری:
 امام حسین علیه السلام معلم مقاومت آگاهانه است.

دسته ها : کلام خوبان
1395/7/12 10:0 بعد از ظهر
محرم رسید...
یادمان باشد:
اول نماز حسین، بعد عزای حسین!
اول شعور حسینی، بعد شور حسینی!
محرم و صفر زمان بالیدن است نه فقط نالیدن!
بساطش آموزه است نه موزه!
تمرین خوب نگریستن است نه فقط خوب گریستن...!!!

السلام علیک یا ابا عبدالله...


دسته ها : متن های ادبی
1395/7/12 2:44 بعد از ظهر

1⃣شاید به اعتبار فرمایش امام رضا (علیه السلام) است که می‌فرماید از اول دهۀ محرم حزن و اندوه در چهرۀ پدرم دیده می‌شد و حالت عزادار به خود می‌گرفتند. در روایت آمده است که امام رضا(علیه السلام) فرمودند: هنگامی که ماه محرم شروع می‌شد، دیگر کسی پدرم را خندان نمی‌دید و هر روز ناراحتی او بیشتر می‌شد تا روز دهم محرم. پس وقتی روز دهم می‌رسید، آن روز روز مصیبت و اندوه و گریۀ او بود. (کَانَ أَبِی ع إِذَا دَخَلَ شَهْرُ الْمُحَرَّمِ... امالی صدوق/128) در روایت مشهور دیگری وقتی پسر شبیب در اول محرم بر امام رضا(علیه السلام) وارد شد، حضرت برای او ذکر مصیبت شهادت و اسارت اهل بیت(علیهم السلام) را کردند. (دَخَلْتُ عَلَى الرِّضَا ع فِی أَوَّلِ یَوْمٍ مِنَ الْمُحَرَّمِ.. امالی صدوق/130)

2⃣شاید به این دلیل باشد که عزاداران قبل ازعاشورا با ده شب عزاداری بتوانند خود را برای حضور در غم بزرگ عاشورا آماده کنند. چرا که پس از یک هفته عزاداری، حضور در ذکر مصیبت هولناک عاشورا قابل تحمل‌تر خواهد بود. تمام عزاداران می‌دانند که اگر عزاداری از روز عاشورا شروع می‌شد چقدر ذکر مصیبت‌ها در عاشورا دردناک‌تر و غیرقابل تحمل‌تر می‌شد. اینکه پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «إِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَیْنِ حَرَارَةً فِی قُلُوبِ الْمُؤْمِنِینَ لَا تَبْرُدُ أَبَداً»(مستدرک الوسائل/10/318) این حرارت را هر کسی حس کرده باشد، می‌داند بی مقدمه وارد روز عاشورا شدن بسیار دشوار است.

3⃣از طرف دیگر ممکن است یک دهه عزاداری قبل از عاشورا برای بعضی‌ها کسب توجه و آمادگی برای ایجاد سوز در روز دهم باشد. کسانی که دل غافلی دارند یا در اثر توجه به تعلقات دنیا احساس محبتشان به امام حسین(علیه السلام) کم شده باشد ده روز فرصت دارند تا در محافل عزاداری با شنیدن مواعظ و معارف دینی آمادگی لازم را کسب نمایند تا مبادا در روز مصیبت بزرگ اباعبدالله الحسین(علیه السلام) بی احساس و بی‌توجه حضور پیدا کنند.

4⃣و شاید حکمت آن این باشد که در واقع این عزاداری دهۀ اول محرم یک نوع اعلام آمادگی برای نصرت است تا صرف سوگواری، و گویی عزاداران به قصد یاری اباعبدالله الحسین(علیه السلام) از همان ابتدای محرم به خیمۀ اباعبدالله الحسین(علیه السلام) می‌روند که مولایشان را غریب نگذارند. به همین دلیل عزاداری دهۀ عاشورا رنگ و بوی حماسی دارد و دسته های عزا با علائم دسته های رزمی در میادین دیده می‌شوند. در حالی که عزاداری از عصر_عاشورا و شام غریبان به بعد تنها رنگ و بویغم به خود می‌گیرد و حتی رسم شده است از ظهر عاشورا به بعد بیرق‌ها را به علامت شهادت اباعبدالله الحسین(علیه السلام) می‌خوابانند و دیگر برافراشته نگه نمی‌دارند.

علیرضا پناهیان

1395/7/12 2:37 بعد از ظهر
استاد پناهیان:

نخستین اثر طبیعی و خودبه‌خودی عزاداری محرم بر انسان، افزایش_محبت نسبت به خانواده است. وقتی انسان در معرض روضه‌های کربلا قرار می‌گیرد، از آنجایی که اکثر روضه‌های کربلا خانوادگی هستند، اوّلین اثر آن تقویت عواطف در خانواده است. با توجه، این اثر بیشتر هم می‌شود.

دسته ها : کلام خوبان
1395/7/12 2:23 بعد از ظهر
استاد پناهیان:
ماه رمضان ماه نزول قرآن است و ماه محرم ماه نزول قرآن ناطق. اگر نزول به این معنا باشد که «چیزی در دسترس ما قرار گیرد» در بین امامان، اباعبدالله‌الحسین(علیه السلام) بیش از هر امامی در دسترس فهم و عاطفۀ ما قرار گرفته. لذا محرم می‌تواند ماه نزول قرآن ناطق به‌حساب بیاید. وقتی حسین(علیه السلام) در گودی قتلگاه به زمین افتاد این نزولی است که به دلهای ما پیدا کرد...

دسته ها : کلام خوبان
1395/7/12 2:15 بعد از ظهر
استاد پناهیان :
محرم انسان را مؤدّب می‌کند و ادب را به انسان می‌آموزد. روضه‌های کربلا خودبه‌خود انسان را باادب و باحیا بار می‌آورد. ادب ظرف حیا، تقوا و آورندۀ عبودیت در روح انسان است. ادب انسان را کنترل می‌کند و انسان مؤدّب بسیاری از گناهان را مرتکب نمی‌شود. مظهر ادب در کربلا ابالفضل العباس(ع) است.
رسول خدا(ع) فرمودند:حق فرزند بر والدینش این است که او را مؤدب کند و به او ادب بیاموزد.

دسته ها : کلام خوبان
1395/7/12 2:8 بعد از ظهر
X